Milli Eğitimde Yaşananlar Fıkra Gibi..
'29.03.2013'
haber detay

 

Milli Eğitimde Yaşananlar Fıkra Gibi 
 
 
 Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi Milli Eğitim Müdürü Tekin Güvenir’in görev yeri 2012 yılında soruşturma sonucu değişti. İlişiğini kesip yeni görev yerine başlamayan İlçe Müdürünün yasal boşluları kullanmak için başvurduğu iddia edilen yollar ise ilçede fıkra yerine anlatılıyor. İddiaya göre Müdür Güvenir, rotasyon dönemine kadar göreve başlamayarak atandığı ilçeye başkasının atanmasını sağlayıp, ters köşe yaparak elmi yaman bey mi yaman Milli Eğitime gösterecek.
 
 
104 Gün Rapor Aldı
Afyonkarahisar’ın Çay İlçesi Milli Eğitim Müdürü Tekin Güvenir’in görev yeri 2012 yılında soruşturma sonucu değişti. Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine atanan Güvenir, atama kararının üzerinden aylar geçtiği halde Eskişehir’deki görevine başlamadı. Güvenir, görev yeri değişikliği kararından sonra ardı ardına hastalık raporları almaya başladı. 2012 yılı eylül ayından itibaren görevden ayrılması beklenen Güvenir, görevinden ayrılmayıp muhtelif zamanlarda 104 gün hastalık raporu aldı.
Güvenir’in hastalık raporlarını gerekçe göstererek yeni görev yerine gitmeyişinin, verilen cezanın ruhuna aykırı olduğunu söyleyen eğitim yöneticileri, cezanın uygulanmamasının kurumda telafisi imkânsız zararlara neden olacağı ifade ediyorlar. Güvenir’in görev yeri değiştirme cezasının ardından görevden ayrılmamasının eğitim öğretim faaliyetlerini de aksattığını söyleyen eğitimciler, Milli Eğitim Müdürlüğü gibi bir görevin ciddi hazırlık, planlama ve motivasyon gerektirdiğine dikkat çekerek 2012-2013 eğitim öğretim yılında kurum amirleriyle ilgili soruşturma ve verilen cezanın eğitim çalışanlarının gündemini meşgul ettiği ve eğitim çalışanlarının durumdan rahatsız oldukları dile getiriliyor.
 
 
Raporun Soruşturulması Lazım
Alınan hastalık raporu ile ilgili kuşkularını dile getiren hukukçular, Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları ile Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte “Hastalık raporlarının fenne aykırı olduğu konusunda tereddüt bulunması hâlinde, memur hastalık izni kullanıyor sayılmakla birlikte Sağlık Bakanlığınca belirlenen ve memurun bulunduğu yere yakın bir hakem hastaneye sevk edilir ve sonucuna göre işlem yapılır. Hakem hastane sağlık kurulları bu nitelikteki başvuruları öncelikle sonuçlandırır.”ifadelerinin yer aldığını, aylardır Çay’ın gündemini meşgul sorunun çözümü için yetkililerin yönetmelikte işaret edilen tereddütlere yönelik bir soruşturma yapmalarını beklediklerini ifade ettiler.
 
 
Rotasyon Hesabı Konuşuluyor
İlçe Milli Eğitim Müdürü Tekin Güvenir’in yer değiştirme cezasının uygulanmasını tereddütlü hastalık raporları ile ertelediği ve rotasyon tarihine kadar yeni görev yerine gitmeyerek buraya atama yapılmasını beklediği ileri sürülüyor.
Millî Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelikte, kesintisiz 8 yıl ve daha fazla süre ile görev yapanların görev yerleri değişiyor. Zorunlu yer değiştirme takvimine kadar atandığı Eskişehir’de göreve başlamaması durumunda atandığı ilçeye başka bir İlçe Müdürü atanacak. Bu durum da yeni hukuki problemlere kapı aralayacak bir gelişmeler olarak değerlendiriliyor. 4 Nisanda hastalık raporu bitecek olan Güvenir’in yeniden rapor alması beklenirken, Çay ilçesinde herkesin diline sakız olan, eğitimciler arasında fıkra yerine anlatılan bu durum hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’nın ne yapacağı ise merakla bekleniyor.
 
 
Kaynak: Gazetekamu.com



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.