Solcu Basın Ve Sendikalar İş Başında
'28.03.2013'
haber detay

 

SOLCU BASIN VE SENDİKALAR İŞ BAŞINDA
 
Türbana karşı olan sol sendikalar Serbest Kıyafet eylemine göz yuman ve destek veren okul idarecilerini Cumhuriyet , Sözcü gibi gazetelerde hedefe koymaya başladılar.Daha öncede yine aynı sendikalara yakın haber siteleri tarafından " GERİCİLİK AŞILAYAN MÜDÜR " diye hakkında haberler yaptırılan Mehmet YILMAZ ilk hedef oldu. 
 
 
 Memursen'in  başlatmış  olduğu  ve   Türkeğitimsen 'in  destek   verdiği  serbest  kıyafet  eyleminde, sol sendikalar  ve  basın  ilk   mesajı  Memursen’in kurucu  Genel   Başkanı   olan  merhum Mehmet AKİF İNAN’ın ismini  taşıyan   okulun   müdürü  Mehmet  YILMAZ ’ı hedefe  koyarak   verdiler . 
 
CUMHURİYET   GAZETESİ   VE  SÖZCÜ GAZETESİNİN KONU HAKKINDA Kİ  HABERİNİ YORUMSUZ   VERİYORUZ 
 
Memur  Sen’in iki  ay   önce   başlattığı  kamuya türbanı sokma  girişimi   sonuç   verdi . Başta öğretmenler olmak üzere  yüzlerce   memur  türbanla işbaşı yaptı.
 
Memur -Sen’in  çağrısının  ardından  Türkiye   genelinde  çok sayıda  memur ,  yıllardır   süregelen  kılık kıyafet   kurallarının  aksine,  özgür  kıyafetleriyle işbaşı yaptı. 
 
Yönetmeliğe  göre  kadın  memurların “görev mahallinde  başlarının   daima   açık ” olması, erkeklerin  ise “ sakal  bırakmaması  ve  kravat takması”  gerekiyor . 
 
Erkek  öğretmenler kravatsız  ve  kot pantolonla  okula  gelirken  bazı   kadın  öğretmenler ise türbanla  okula   geldi . Eyleme  Milli   Eğitim   Bakanlığı   yetkilileri   ve   okul  müdürlerinden  herhangi   bir bir   tepki   gelmedi .
 
 
Cumhuriyet ’in  haberine  göre; Ankara Ufuk Arslan  Anadolu  Lisesi’nde  ve  Doktor Ufuk  Ege Anaokulu’nda kadın öğretmenlerin türban taktığı öğrenildi. Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir “Gereken idari tedbirleri almaması durumunda kamu hizmeti sadece türbanla değil, şortla, çarşafla, çember sakalla, sarkık bıyıkla, yırtık pantolonla, sarıkla, poşuyla, eşofmanla, karın kısmı açık tişörtle de sunulabilecek” derken önlem alınmazsa türbana göz yuman yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını  açıkladı .
 
 
Eylemin yasal düzenleme yapılıncaya kadar devam ettirileceği belirtildi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise “Eğitim hakkı, çalışma hakkı, siyaset hakkı gibi hakların kullanımını engellemeyen normal kıyafetle yolumuza devam edeceğiz” dedi.
 
 
‘Soruşturma Başlatsanız ne yazar!’
 
 
Ankara Mehmet Akif İnan İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Yılmaz, Eğitim – İş’in türban eylemine yasal işlem yapmayan idareciler hakkında yasal işlem başlatacağız sözlerine , “Yasal işlem başlatsanız ne yazar başlatmasanız ne yazar? Öğretmenlerimizin derse başörtüsü ile girmesi halinde ne olacak, yoksa Cumhuriyet mi elden gidecek” dedi.
 
 
Türbanlı öğretmen sayısı ikiye katlandı.
 
Okullarda tutanaklar tutulurken, eğitim sendikaları türbanla derse giren öğretmenlerin diğer öğretmenler ve öğrenciler üzerinde baskı oluşturduğunu belirterek Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmak istedikleri değişiklikleri sendikalar üzerinden geçekleştirmek istediğini vurguladı. 
 
 
Milli Eğitim müdürlükleri ise bunun sendikal faaliyet olduğunu savunarak işlem yapmadı. Eğitim Sen yöneticileri türbanla derse giren öğretmen sayısının ikiye katlandığını açıklarken “Bu inançtan öte siyasi malzemedir. Türban takmayan öğretmenler üzerinde baskı oluşacak. Bu tutum AKP’nin oy için işine gelen bir davranıştır” dediler.
 
Kamudanhaber



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.