1800 Ayrı Kişiye Göre Yönetici Atama Değerlendirmesi
'28.03.2013'
haber detay

 

1800 Ayrı Kişiye Göre Yönetici Atama Değerlendirmesi
 
 
 Sizlere söz verdiğimiz gibi, bize ulaşan yönetici adaylarının düşüncelerinden sadece bir kaçını yayınlayabildik.Ve gördük ki kimse bu yönetmelikten memnun değil,asıl sorun şu Milli Eğitim gerçekten öğretmenlerini küstürmüş ve iletişime kendini kapatmış.İşte bize ulaşan isteklerden bir kaçı: 
 Mülakat şartının iptal edilmesi, valinin üç kişi içinden atama yapması da uygun değil
 
Müdür yardımcısı atamaları sadece sınava dayalı olmalıdır.Atamalar heryıl belli dönemlerde adayları bekletmeden her il aynı uygulamayı yaparak yapılmalıdır diye düşünüyorum.
 
Yöneticilere il dışı yer değiştirme açılsın
 
Son yapılan müdür yardımcılığı sınavından 80 aldım.Kendim sınıf öğretmeniyim.Okullar 4+4+4 ten dolayı bildiğiniz gibi ilkokul ortaokul diye ayrıldı.Şu an olmasa da idareci ataması atama branşına göre yapılacak diye bir şey çıkardılar.Branş öğretmenleri ortaokula,sınıf öğretmenleri ilkokula başvuracak dediler.Buraya kadar her şey normal ama ilkokul ve ortaokul bir arada eğitim veren bir köy okulu çalışanı olarak bizim gibi ilkokul ortaokul bir arada olan okullara ortaokul müdür yardımcısı normu açıyorlar.İlkokulda 150 sayısı var ise açıyorlar.Ortaokulda hiç sayıya falan bakılmıyor.Bunun sonucunda sınıf öğretmenine müdür yardımcılığı için başvurma yerleri kalmıyor.Branşlara bir sürü yer açılıyor.Hal böyle olunca ileride yapılacak atamalarda bir branş öğretmeni 70 puanla atanacak iken benim gibi olan sınıf öğretmenleri 80-90 puanlarla atanamayacak
 
Eğitim Bir Sen üyesiyim ve Bu yönetmeliğin kesinlikle degişmesini istiyorum.Eski yönetmelik daha iyiydi.
 
Mülakat bu yönetmelikten çıkmalı....sözlü komisyon ve insanları göreceli şekilde seçmek yanlıştır.
 
Sözlü sınav olmamalı,kariyer ve liyakata göre objektif atama yapılmalıdır.mesleki teknik okul ve kurumlara atanacak yöneticilerin atölye lab.öğretmeni olma koşulu aranmalıdır
 
Mülakat torpildir çağdışı uygulamadırhizmet puanının yönetici atama ile hiç ilgisi yok.yer değiştirmelerde ve yeniden atamlarda sadece ek-1 değerlendirme formu yeterlidir.
 
Ucubenin kaldırılıp yerine atama tarihi belli olan müd. yard. mulakat olmayan bir atamanın olması
 
İŞTE YENİ YÖNETMELİKTE KESİNLİKLE BEKLENENLER( 1800 yorum ve mail yazısı)
 
1)Kesinlikle atama yetkisi keyfi olarak Valiliklere devredilmemelidir.Valilerin 3 kişi arasından atama yetkisi kaldırılmalıdır. 
 
 
2)Kesinlikle kurum/okul müdür yardımcıları için sözlü sınav yapılamaz,yapılmamalıdır.Kurumun amiri okul/kurum müdürüdür.
    Bu konuda 652 KHK madde 37
 
...(8)" Okul ve kurum müdürleri; yazılı ve/veya sözlü olarak yapılacak okul veya kurum müdürlüğü sınavında başarılı olmak kaydıyla, hizmet süreleri, performans ve yeterlikleri dikkate alınarak il millî eğitim müdürünün teklifi üzerine vali tarafından atanır.  " maddesine göre sözlü sınavın müdür yardımcıları için yapılmaması gerektiği açıkça ortadadır.
 
3)Sözlü sınavda başarılı olan 6 kişi içerisinden atama yapmak,bir çok okulun yöneticiliğinin boş kalmasına neden olacaktır.Bu madde ile hem yönetici adaylarının tercih sıralamasını dikkate almamış olacak,hemde ilk 3'e giren adayların aynı kişiler olmasına neden olacaksınız.
 
4)Yöneticilik kavramında müdür başyardımcısı olmaması kafaları karıştırmaktadır.Yönetici midirler değiller midir?Yönetici ise neden hiç bir kriter aranmamıştır?Yoksa kaldırılacak mıdır?Bu maddeyide değiştirmek gerekmektedir.
5)Soruşturmaya bağlı olarak görev yeri değişikliğinde iller arası ifadesi çıkarılmalıdır.Çünkü eş durumu ile gelmiş birini farklı ilde çalıştırmak ne kadar mantıklıdır.
 
6)Kurum tipleri,kurum türlerine yer verilmelidir.
 
7) Mecburu hallerde,görevlendirmeler kesinlikle kurum içinden yapılmalı ve bunun için bir yönetmelik çıkarılmalı.Ayrıca yönetici görevlendirme bir il içinde 10 dan fazla ise derhal yönetici ataması yapılmalıdır.
 
8) Ayrıca kesinlikle atama tarihi belirtilmelidir.
 
 
 
 
 
personelmeb.net



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.