MEB'de İcraat Ne Zaman Başlayacak?
'28.03.2013'
haber detay

 

MEB'de İcraat Ne Zaman Başlayacak?
 
Sayın AVCI; MEB'de İcraat Ne Zaman Başlayacak? 
 
 
 Sayın AVCI, sizden önceki bakan hiçbir şeyi kuralına yada mevzuata göre uygulamadı. Aylarca tek kural vardı o da bakanın ağzından çıkan sözler. Tüm bürokratlar kilitlenmişler bakan bir şey söylese de uygulasak diye beklemedeydiler. Sayın bakan da bildik bilmedik açıklamalarla, bilgilendirilmeden yaptığı açıklamalarda ağızdan çıkan kural oluyor ertesi gün kural değişiyordu. 
Sayın AVCI; Türkiye Cumhuriyeti, Demokratik, Laik ve Sosyal bir Hukuk Devletidir. Hukuk devletlerinde bakanların sözleri değil hukuk kuralları geçerlidir.
 
Öğrenci kılık kıyafeti ile ilgili yaptığınız mevzuatta sorun yok devlet okulları da tek tip kıyafet seçebilir şeklindeki cümleleriniz doğru değildir. Bu konuda yanlış mı bilgilendirildiniz bilmiyoruz ama hukuk devleti ilkesine inanıyorsanız mevzuat değiştirmeden uygulama yaparsanız emin olun ki siz de hukuk tanımayan bakan olarak tarihteki yerinizi alırsınız…
 
Ayrıca siz şu anda gündemden düşen öğrenci kıyafetleriyle ilgileneceğinize hukuk devletinde olmayacak bir şekilde hükümete göbekten bağlı olanların yaptığı sivil itaatsizlik adı altındaki süresiz kıyafet eylemi ile ilgilenseniz, okullarda oluşan kaotik duruma el atsanız, en azından ağzınızdan iki kelime çıksa daha iyi olmaz mı?
 
İstendiği taktirde mevzuatta yapılacak küçük bir değişiklikle bu konu hukuki zemine oturtulabilecekken bundan kaçınarak birilerine prim kazandırılmaya çalışılırken, din adına yapıyoruz diye dinden nemalanmaya çalışanlara dahi maalesef dur denilmemektedir.
 
Cumhuriyet için yürüyenlere biber gazı sıkarken hukuk devletinden bahsedenler, memurlar eyleme çıkarken sonucuna katlanırlar diyenler, bugünlerde yapılan eylemlerde sessizliği oynamaktadırlar.Eğitim İş dahil bir çok emek örgütü sokaklara döküldüğünde rahatsız olanlar, yandaşlar eylem yapınca sessizliğe büründüler.
 
Sayın bakan bırakın boş konuşmaları da artık eğitimin sorunları ile ilgilenmeye başlayın. Bakanlıkta uygulanabilir mevzuat kalmamış, düzgün işleyen yönetmelik kaldırılıyor yenisiyle atama yapmak bile mümkün değil. Yıllardır öğretmenler arasında anlamsız bir şekilde uzman olan olmayan ayrımı devam ediyor, öğretmen yer değiştirmeleri sorunu var, memurlar, hizmetlilerin bir yönetmeliği bile yok, il/İlçe/şube müdürleri diken üstünde, sınıf geçme muamma, okullar sadece kişi, sendika yada siyasetin emriyle anlamsız dönüştürülüyor, öğretmenler norm fazlası, yöneticilerin adı var yeri belirsiz, 9.sınıfların çizelgeleri 37 saate göre 10.sınıf halen belli değil, okullarda 3-4 ayrı giriş-çıkış saati var ne düşünen var ne de konuşan…
 
Yani sorunlar dağ kadar, ortalıkta kimsecikler yok.
 
Sayın bakan; kısır tartışmaları bırakıp gerçek icraata başlama zamanı gelmedi mi?
 
Maksut BALMUK
Eğitim-İş İstanbul 4 No'lu Şube Başkan



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.