MEB Merkez Teşkilatında Deprem!
'22.03.2013'
haber detay

 

MEB Merkez Teşkilatında Deprem!
 
“Sayın Ömer Dinçer döneminde havuza alınan bürokratlardan Sayın Remzi KAYA mahkeme kararı ile görevine iade edildi. Mahkeme iade etmek ile kalmadı bakanlığa ithal gelen iki müsteşar yardımcısının görevlendirmelerini de iptal etti.” 
 
 
 Ankara 10. İdare Mahkemesi havuza alınan bürokratlara emsal olacak bir karara imza attı. Eski Müsteşar Yardımcısı Remzi KAYA’nın açmış olduğu dava sonuçlandı. Müsteşar yardımcısı Remzi KAYA’nın görevden alınmasını iptal etti. Ayrıca mahkeme kararında diğer bakanlıklardan getirilen Müsteşar yardımcıları Birol Ekici, H.Yunus ERSÖZ’ün  liyakata göre getirilmediğini bu nedenle görevlendirmelerinin iptal edildiğini açıkladı. Bu mahkeme kararı MEB dışından görevlendirilen yöneticiler için emsal oluşturabilir.
Geçen haftalar içerisinde müsteşar yardımcısı Birol EKİCİ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına dönmüştü. Mahkeme kararının bu şekilde çıkacağı tahmin edilerek Müsteşar Yardımcısının mağdur olmaması için müşavirliğe atanadığı iddia edilmektedir.
Müsteşar yardımcısı Remzi KAYA’nın havuza alınması kamuoyunda Oda krizi haberi ile gündeme gelmişti. Kendisine tebliğat yapılmadığı için görevden ayrılmayan ve odasının anahtarını teslim etmediği iddia edilen Sayın KAYA’nın odasının, Müsteşar tarafından yedek anahtar kullanılarak açıldığı internet sitelerinde haber olarak yer almıştı. O dönem bu olay basına kimin tarafından sızdırıldığı araştırılmıştı. Hatta Sayın KAYA’nın görevden alınmasını doğal karşılayan, koltukların kimsenin babasının malı olmadığını Bakan Bey’in görevden almak ile ne kadar haklı davrandığı yorumunu yapanlar, şimdi mahkeme kararının ders olması gerektiğini ifade etmektedirler.
Bu mahkeme kararından sonra diğer açılan davaların nasıl sonuçlanacağı merak konusu olmuştur. Dava açan birçok üst bürokratın yeniden görevlerine döneceği konuşuluyor. Hepsinden önemlisi bu karar Bakanlıkta görevden alınmalar ile ilgili dikkatli davranılması gerektiğini bir defa daha ortaya koymuştur. Yani bakanlığın yoğurdu üfleyerek yemesi gerekecek!
Hüseyin AKAY



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.