Yönetici Atama Yönetmeliği Bakanlık Bürokrasisinin Resmidir
'21.03.2013'
haber detay

 

Yönetici Atama Yönetmeliği Bakanlık Bürokrasisinin Resmidir
 
Eğitim-Bir-Sen Yalova, Bursa ve Gaziantep şubeleri tarafından organize edilen teşkilat toplantılarına katılan Ali Yalçın bakanlık bürokrasisinin yönetmelik hatası ve eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunlara değindi. 
 
 
 Bakanlıktan, ‘2009 tarihli yönetmelikte revizyon yapacak’ diye beklenirken, ‘ne vizyon ama’ denecek yeni bir yönetmelik yayınlandığını ifade eden Yalçın, “Uygulama imkânı olmayan ama hatası bol olan yeni yönetmelik; yöneticilerin müktesep haklarını korumayan, ehliyet, kariyer, liyakat gibi kriterlerin pratik karşılığını içermeyen, başarıyı değil hizmet puanını esas alan, aylıksız izinde bulunan yöneticileri mağdur eden ve kapatılan okullardaki yöneticilerin durumu, il dışı ve yeniden atama gibi birçok konuda genelgeyle düzeltilemeyecek yasal boşluklar içermektedir. Bir yönetmelikte bu kadar eksikliği bir araya getirmek için özel gayret gerekmektedir. Bu yönetmelik konusunda siz ne diyorsunuz diyenlere neler demiyoruz ki” değerlendirmesinde bulundu.
Yalçın, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın eğitimcilere bakışındaki duyarlılığını yansıtmayan ama yakın geçmişe ait her olumsuzluğu yansıtan söz konusu yönetmeliğin tez elden değiştirilmesi ve eğitimcilerdeki ‘bir yönetmeliği bile doğru düzgün çıkaramayan bakanlık bürokrasisi’ imajının acilen yıkılması gerektiğini kaydederek, “Eski maarif bakanlarından birisinin ‘ah şu okullar olmasaydı maarifi yönetmek ne kolay olurdu’ dediği aktarılır. Şu an eğitimciler ‘ah şu eğitimle alakası olmayan ve her şeyi berbat eden bürokrasi olmasa maarif ne güzel olurdu’ demeye başladılar” şeklinde konuştu.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.