Öğretmenler 2012 Sözleşmesinden Alacaklı
'20.03.2013'
haber detay

 

Öğretmenler 2012 Sözleşmesinden Alacaklı
 
Öğretmenler 2012 Sözleşmesinden Alacaklı.. Özer, Adana Teşkilatlarımızla Biraraya Geldi 
 
 
 Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Kozan ve Ceyhan'da işyeri temsilcileri ve okul müdürleriyle biraraya geldikten sonra DSİ Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen Eğitim-Bir-Sen Adana 1 No'lu Şube'nin genişletilmiş divan toplantısına katıldı.
 
Şube yönetimi ve ilçe yönetimleri, Şube Kadınlar Komisyonu, Eğitim ve Sosyal İşler Komisyonu, Basın Komisyonu ve Teşkilat Komisyonu'nun katılımıyla yapılan toplantıda bir konuşma yapan Ahmet Özer, Türkiye'nin sivilleşmesi, özgürleşmesi ve daha demokratik bir ortama kavuşması için mücadele verdiklerini ifade ederek, bu konuda birçok eylem gerçekleştirdiklerini, son olarak da kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü talebiyle “Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyası düzenlediklerini ve 12 milyon 300 bin imza toplayarak bir rekora imza attıklarını söyledi.
 
İmzaları, hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e teslim ettiklerini hatırlatan Özer, anayasal meşruiyeti olmayan, 30 yıldır binlerce kişinin mağdur olmasına neden olan darbe kalıntısı yönetmeliğin kaldırılması yolunda kararlı adımlar attıklarını belirterek, “30 Kasım'da Meclis önünde, 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nde ülke genelinde yaptığımız basın açıklamalarını, 2 Ocak'ta bir günlük sivil itaatsizlikle ortaya koymuş, devamında ise bir ay süren ‘özgürlük için 10 milyon imza' kampanyası başlatmıştık. Kampanyamız, Türkiye'de bir ilke imza atmaya vesile olmuştur. Bir ayda 12 milyon 300 bin imza ile adeta rekor kırılmıştır. Millet gereğini yapmış ve iradesini göstermiştir. Şimdi ise sıra hükümetin iradesini göstermesindedir. Eğitim-Bir-Sen olarak irademizin arkasında duruyor, imzalarımıza sahip çıkıyor ve 18 Mart itibarıyla eğitim kurumlarına serbest kıyafetle gidiyoruz. Örgütlü gücümüzle çağdışı yönetmeliği kaldırtmak için elimizden gelen hiçbir gayreti esirgemeyeceğiz” dedi.
 
Özer, hükümete, kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel hak ve hürriyetlere aykırı olan ucube yönetmeliği bir an evvel kaldırması çağrısında bulundu.Farklı kurumlarda aynı işi yapanların farklı ücret almalarının giderilmesi amacıyla ‘Eşit işe eşit ücret' uygulaması kapsamında yapılan iyileştirmelerde öğretmen ve öğretim elemanlarının kapsam dışında tutulmasıyla maaş bordrolarında oluşan çarpıklığın giderilmesi gerektiğini vurgulayan Ahmet Özer, öğretmenlere emeklerinin karşılığının verilmesini ve mesleki itibarlarının iade edilmesini beklediklerini kaydetti. Özer, 2012 yılı toplu sözleşme masasından alacaklı olarak ayrılan öğretmen ve öğretim elemanlarının 2013'te yapılacak toplu sözleşmede mahsuplaşma beklediğini dile getirerek,“Eğitim-Bir-Sen olarak hükümetten beklentimiz, eğitimcilerin kırgınlığını tamir etmeleri ve gönlünü kazanmalarıdır” ifadesini kullandı.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.