Öğretmenler Serbest Kıyafete Sahip Çıkmalıdır
'20.03.2013'
haber detay

 

Öğretmenler Serbest Kıyafete Sahip Çıkmalıdır
 
Eğitimbirsen ve Türkeğitimsen'in eğitim çalışanı üyelerine yönelik almış olduğu serbest kıyafet eylem kararının ardından öğretmenler ve eğitim çalışanları okullara serbest kıyafetle gitmeye başladı... 
 
 
 1980 ürünü darbe yönetmelik olan Kılık Kıyafet yönetmeliği artık fiilen sona ermiştir...
 
Kılık Kıyafet yönetmeliğinin tarihe gömülmesi ve memurlara serbest kıyafet uygulamasının getirilmesinin fitilini Memursen " Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza" kampanyasıyla ateşledi.
 
12 milyon 300 bin imzayı hükümete teslim etmesine rağmen hükümetin bir adım atmaması üzerine 18 Mart itibariyle Serbest Kıyafet uygulaması eylem kararı aldı.
 
Bugünde Türkeğitimsen serbest kıyafet eylemi kararı aldığını açıkladı...
 
Kamusen'e bağlı diğer sendikalarında ortak bir tavır sergileyerek serbest kıyafet eylem kararı alması , Kamusen tabanını rahatlatacak , ülkenin özgürleşmesi ve darbe ürünü yönetmeliğin tarihe gömülmesi adına güzel bir uygulama olacaktır.
 
Eğitimsen ve Eğitim - İş kıyafet özgürlüğü ve özellikle başörtüsü konusuna karşı olduklarını deklare ettiler.
 
Burada Kıyafet Özgürlüğü konusunda sadece başörtüsü meselesine takılıp kalmak içinde bulunduğumuz yüzyılda ülkemize ve özgürlük , adalet , eşitlik diyen bu sendikalara yakışmıyor. 
 
Yıllarca her ortamda şunu örnek verdim.
 
Mevsim şartları olarak yaz ayının zaman zaman erken gelmesi ve sıcakların basması üzerine ceket ve kravatı çıkarmak isteyen devlet memurlarına yönelik ;
 
Kardeşim , biz devletin memuruyuz kafamız çalışmaz ! Ceketi ve kravatı takacağımız ve çıkaracağımız zamanı en iyi devlet bilir. 
 
Devlet Baba komut verir.
 
15 Mayıs , Kravat, ceket çıkart.
 
15 Eylül , Kravat , ceket tak.
 
Ne üzücü bir durumdur ki , bir devlet memuru ne giyebileceğine bile karar veremiyor. Giyeceği kıyafetleri ve tarihlerini bile devlet belirliyor.
 
Üniversite hocaları serbest kıyafetle öğretmen yetiştirebilirken , okullarda öğretmenler serbest kıyafetli öğrencilere serbest kıyafetle ders anlatamıyor.
 
Burada Memursen ve Türkeğitimsen'in almış olduğu eylem kararına tüm sendika üyeleri uymalı ve bu darbe ürünü yönetmeliği tarihe gömmelidir.
 
Bir öğretmen kendine ne yakışıp yakışmayacağını bilir ve ona göre giyinir.
 
Öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm eğitim çalışanları ve devlet memurları serbest kıyafet uygulamasına destek vermelidir. Öğretmenlerimiz kot pantolon, tişört, kazakla okula gidebilmelidir.
 
Aslında bayan öğretmenlerimiz alınmasın ama bu serbest kıyafet uygulamasında başörtüsü hariç , bayan hocalarımız çok fazla mağduriyet yaşamıyorlardı.
 
Başörtüsü sorununun bu eylemle çözülmesi mağdur olan binlerce öğretmenimiz ve memurlarımız açısından mükemmel bir uygualama olmuştur.
 
Serbest kıyafet uygulamasında en mutlu kesimin erkek öğretmnenler olması gerekir. 
 
Hergün ütülü pantolon, gömlek, ceket, kravat ve bunların uyumu noktasında hem maddi olarakta yıpranan öğretmenlerimiz serbest kıyafet uygulamasıyla rahat bir nefes alacaklardır.
 
Serbest kıyafet uygulamasına Eğitimsen ve Eğitim - İş sendikalarımızda sadece başörtüsü çerçevesinden ve ideolojik olarak bakmasa ve destek verse ne kaybeder ki ?
 
Sadece tabana mesaj açısından başörtüsü üzerinden yapılan menfi ve olumsuz açıklamalar yıllardır siyasi partilere kaybettiriyor. 
 
Aynı açıklamalar sendikalarada kaybettirir.
 
Sonuç olarak ; Kamu kurumlarında serbest kıyafet uylamasına Memursen ve Türkeğitimsen destek veriyor ve eylem kararı aldı. Bu sendikanın üyeleri eyleme katılmaları halinde hiçbir şekilde cezalandırılamaz. Verilecek cezalar yargıdan döner. Kamusen'e bağlı diğer sendikalarında kısa bir süre içerisinde bu eylem kararına destek vereceklerini beklemekteyiz. 
 
Öğretmenlerimiz  ( erkek öğretmenler ) başta olmak üzere eylem kararı alan sendikalarımızın üyeleri bu eylemlere destek verdiği sürece ortada yönetmelikten eser kalmayacak ve memurların kıyafet sorunu yönetmelik olmadan temayül ve uzlaşı ile çözülecektir. Devlet sonrada yönetmelik düzenlemesini yapmaya mecbur kalacak ve yönetmeliği peşinden gönderecektir.
 
Bu eylem kararı alan Memursen ve Türkeğitimsen'i tebrik ediyor ve canı gönülden kutluyoruz.
 
 
 
 
 
Mehmet YILMAZ
Kamudanhaber.com



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.