Yönetici Olmak İçin Babasını Satacak İnsanlar Var!
'13.03.2013'
haber detay

 

Yönetici Olmak İçin Babasını Satacak İnsanlar Var!
  
Şube müdürü ya da okul yöneticisi olmak için babasını satacak insanlar var. Bu iddialı sözler Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'a ait.. 
 
 
 Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Sekreter Musa Akkaş ve Genel Mali İşler Sekreteri Seyit Ali Kaplan Ankara 3 No'lu Şube'nin Gölbaşı Öğretmenevinde düzenlediği istişare toplantısına katıldı.
Şube müdürü ya da okul yöneticisi olmak için babasını satacak insanlar var.
Bazı eğitimcilerin sendikal tercihlerini makam mevki elde etmek için yaptığını kaydeden Koncuk, “Şube müdürü ya da okul yöneticisi olmak için babasını satacak insanlar var. Peygamber Efendimizin, ‘Din güzel ahlaktan ibarettir' sözüyle, bu insanların tavrını yan yana koyabilir misiniz? Herkes bilmelidir ki; hak etmediği bir makamı istemek bir insanın cebindeki parayı çalmak gibidir. Hak yeme üzerine bir İslam anlayışı yoktur. Aksine ‘kul hakkı yemeyin' diyen bir dinin mensuplarıyız” diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanları başarılı olmalıdır. Bu konuda her türlü katkıyı sağlarız ama gözler önünde oynanan kirli bir tezgaha da âmin demeyiz
Ömer Dinçer'in görevden alınmasının milli eğitimde bahar havası estirdiğini söyleyen Koncuk, “Dinçer'in ardından Sayın Avcı göreve geldi. Kendisi biz de olumlu hisler uyandırmıştı. Ancak, Yönetici Atama Yönetmeliğini imzalaması ciddi tereddütler oluşmasına neden oldu. Sayın Avcı, ‘Bu yönetmelikte hata varsa uygulamada görür düzeltiriz' diyor. Bir Bakan öngörü sahibi olmalı ve yönetmeliğin uygulamada hangi sonuçları doğuracağını kestirebilmelidir. 1000 tane müdür atadıktan sonra, neyi düzelteceksiniz? İnsanları kandırarak bir yere varmanız mümkün değildir. Yönetmeliğe göre Valiler üç kişiden birisini okul yöneticisi olarak atayacak. Yıllarca rektörlerin seçilme usulüne itiraz etmedik mi? Şimdi bu modeli okullarımıza sokmaya çalışıyorlar. Üstelik Sayın Avcı bir akademisyen. Ben her şeye rağmen Bakandan umutlu olmaya çalışıyorum. Milli Eğitim Bakanları başarılı olmalıdır. Bu konuda her türlü katkıyı sağlarız ama gözler önünde oynanan kirli bir tezgâha da âmin demeyiz. Sayın Bakan Nabi Avcı ‘ben bilirimci' anlayıştan uzak durmalı, eleştirilere kulak vermeli, tüm eğitim çalışanlarını kucaklayacak bir tavır sergilemelidir” şeklinde konuştu.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.