Sosyal Kulüpler - 2
Okul : Özel Ahmet Şimşek Eğitim Kurumları


Görgü Kuralları Kulübü
 
Bütün öğrenciler bu kulübün tabii üyesidir. Kolejimizde yetişen her öğrencinin toplum içinde, bütün hayatı boyunca mükemmel etkileyici birer birey olarak imaj sahibi olması için bütün görgü kurallarını bilmesi ve tatbik etmesi gerekir. Misal olarak selamlamaktan – takdimden- çatal bıçak tutmaktan – kravat ve papyon bağlamaya kadar – giyim kuşam – nezaket – toplum içinde hareket kurallarını bilmesi gerekir. Kolejimizin önem verdiği mükemmel insan yetiştirme faaliyetleri arasında en önemlisi görgü kurallarına sahip olmaktır. Yalnızca Türkçe değil ayrıca İngilizce kelime ve deyimlerle görüşme – karşılama – saygın konuşma kurallarını öğretmek ve öğrenmek okulun ve öğrencilerin görevidir. 
 
 
 
Sosyal Dayanışma Kulübü
 
Sosyal dayanışma kulübü, aile çevremizde ve yakınlarımızda yardıma muhtaç kimseler varsa bunların tespit edilmesini sağlar. Çevremizde uzun  süre tedavi  gerektiren hasta kimseler varsa bunları tespit eder. Çeşitli sebeplerden dolayı (Doğal  afet, deprem, savaş, kıtlık…vs) yardıma muhtaç ülkeler varsa bunların tespit edilmesi ile yardım kuruluşlarıyla işbirliğine geçer.
 
 
Gezi ve Çevre Kulübü
 
Kolejimizin öğrencilerinin toplu halde veya sınıf sınıf müzelere, bale, tiyatro ve operaya, doğal güzellikleri olan yerlere gezi yapmaları temin edilecek, bu kulübe üye olan öğrenciler gezi ile ilgili programlarını ilgili öğretmenlerle birlikte hazırlayacaklardır. Çevre Kulübü öğrencilerine çevreyi korumayı ve çevre bilincini aşılamak. Okulda çevremizi korumayı, temiz tutmayı kavratmak. Geri dönüşümün önemini ve geleceğimiz için gerekliliğini kavratmak. Geri dönüşebilen maddelerin farkına varmalarını sağlamak amaçlanır.
 
Kütüphanecilik  ve Kitap Sevenler Kulübü
 
Bu kulüp üyeleri yeni çıkan kitapları takip edecek, birbirleriyle kitap değişimi yapacak, topladıkları kitapları köy okullarına gönderecek veya kardeş köy okullarına gezi tertip edip kitapları beraberlerinde götürecek şehrin muhtelif yerlerinde kitap sergileri açacak, kitap okumanın önemini çevreye yaymaya çalışacak ve yazarlarla okulumuzda imza- söyleşi günleri düzenleyeceklerdir.
 
Gazetecilik - Yazarlık Kulübü
 
Gazetecilik- köşe yazarlığı – magazin yazarlığı – muhabirlik gibi gazetecilikle ilgili faaliyetleri yürütmek, gazeteciliğe hevesli olan öğrencilerin gazetecilik bilgilerini artırmak için kolejimize tanınmış gazeteciler ve yazarlar davet edilerek dersler – konferanslar verdirilerek öğrencilere devamlı haber yazıları yazdırılarak bu sahada yetiştirilecek ve gazete tesislerine geziler tertip edildiği gibi tanınmış gazeteciler örneğin: Uğur Dündar – Yüksel Aytuğ –Mehmet Soysal  - Fatih Altaylı – Ertuğrul Özkök  gibi  şahsiyetler davet edilip konferanslar veya seminerler tertip edilecektir. 
 
 
 
Matematik ve Mental Aritmetik Kulübü
 
Üniversite hocalarıyla matematik ile ilgili röportaj yapılır. İlginç matematik projeleri hazırlanır.Matematik tarihçesi  incelenir.Oyunlarla matematik sevdirilir. Basit şifreleme öğretilir. Mental aritmetik kulübümüzde uyguladığımız abaküs temelli, zihin gelişim programı olan Mental aritmetik eğitimi, çocukların sağ ve sol beyinlerinin koordineli bir şekilde çalışmasını sağlayarak, çocukların beyin kapasitelerini ve hızlı öğrenme becerilerini geliştirmektedir. Böylece çocuklar okulda diğer derslerini de daha çabuk algılar ve öğrenir. Bu beceriler sayesinde hafıza güçleri gelişen çocuklar derslerde öğrendikleri bilgileri de kolay kolay unutmazlar. Dikkat ve odaklanma kapasiteleri de artar. Anasınıfından itibaren Mental Aritmetik derslerimiz uygulanmaktadır.
 
 
Bilim ve Teknoloji Kulübü
 
Bilim ve Teknoloji  Kulübü, gençlerimizin bilim ve teknoloji alanındaki kabiliyetlerini   ortaya çıkarabilecekleri, araştırmacı , sorgulayıcı, üretken , özgüven sahibi bireyler olmasını  hedefler. Gençlerde merak duygusu,  öğrenme şevki ve keşfetme mutluluğu uyandırmayı amaçlamaktadır. Kulüp faaliyetleri dahilinde, takım çalışması yapabilme, kendisini ifade edebilme, proje yönetebilme becerilerini geliştirir. Bilginin gençlere anlaşılır bir biçimde aktarılması, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla desteklenmesini sağlar. Gençlerin basit bilimsel olguları fark ederek, merak duygularının,araştırma ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesine olanak sağlar.
 




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.