BAKAN EĞİTİMDE BİR SÜREKLİLİĞİMİZ YOK DEDİ
'06.04.2017'
haber detay

Türkiye'de biz 65'inci Hükümetiz. Her dönemde, her 10 yılda bir eğitim üzerinde farklı yaklaşımlar neticesinde eğitimde bir standardın yakalanmamasının getirmiş olduğu ciddi sorunları uzun yıllardır yaşıyoruz. Onun için bu duruma bir nokta koyma zamanı gelmiştir, artık eğitimde milli ve manevi değerlere bağlı, ülkesinin değer yargılarıyla beraber iç içe büyüyen ve ufku dünyayı kuşatacak şekilde tüm dünyaya açılmış gençlere ihtiyacımız var.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Gençlerimizi teröristlere, bu ülkenin değer yargılarının dışında beynini yıkayacak unsurlara ne yem etmeliyiz ne de onların maşası durumuna getirmeliyiz." dedi.

Bakan Çelik, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında İl Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından bir alışveriş merkezinde düzenlenen ve 40 üniversitenin stant açtığı "Kariyer Günleri Fuarı"nın açılışını gerçekleştirdi.

Burada gençlere hitap eden Çelik, eğitimin ülkelerin kalkınmasındaki önemine işaret ederek, "Değeri kaybolmayacak bir şey varsa bunun eğitim olduğunu hepimizin iyi bilmesi gerekiyor. Bugün yeryüzünde dünya milletleri arasında eğer öncü ülkelerden bahsediliyorsa bu ülkeleri öncü yapan eğitimde attıkları adımlardır." dedi.

Bakan Çelik, Türkiye'deki eğitim sorunlarını çözmek adına hükümet olarak büyük işler yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye'de artık eğitimde bir standart yakalanması gerektiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Türkiye'de biz 65'inci Hükümetiz. Her dönemde, her 10 yılda bir eğitim üzerinde farklı yaklaşımlar neticesinde eğitimde bir standardın yakalanmamasının getirmiş olduğu ciddi sorunları uzun yıllardır yaşıyoruz. Onun için bu duruma bir nokta koyma zamanı gelmiştir, artık eğitimde milli ve manevi değerlere bağlı, ülkesinin değer yargılarıyla beraber iç içe büyüyen ve ufku dünyayı kuşatacak şekilde tüm dünyaya açılmış gençlere ihtiyacımız var. Belli bir ağa sıkışmış kalmış dar bir gençlik değil, ufku açık ama kendi değer yargılarını yaşayan ve yaşanması için elinden gelen gayreti gösterebilen gençlere ihtiyaç var. İşte hükümet olarak eğer milli eğitime 122 milyar kaynak ayırdıysak, bütçenin yüzde 20'sini eğitime ayırdıysak bunun altında yatan neden geleceğimizi inşa etmek, geleceğimizi inşa edecek gençlere sahip çıkmaktır."

- "Ülkeye yapılabilecek en büyük ihaneti gerçekleştiriyorlar"

Bakan Çelik, son yıllarda büyük imkanları gençliğin hizmetine sunduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Gençlerimizi teröristlere, bu ülkenin değer yargılarının dışında beynini yıkayacak unsurlara ne yem etmeliyiz ne de onların maşası durumuna getirmeliyiz. Şu bölgede 6 yıldır milletvekili, bakan olarak hizmet etme gayreti içindeyim. Ne dramlar yaşatılıyor kimin için. Buradaki pırıl pırıl Ayşeleri, Fatmaları, Ahmetleri, Mehmetleri dağa kaldırıp, onları getirip mahallenin ortasında bomba patlatan gençliğin bu insanlığa, Şanlıurfa'ya, Türkiye'ye ne faydası var, Allah aşkına? Böyle bir gençlik, böyle bir yaklaşım, böyle bir ülkeye dönüş, bir sevda falan olabilir mi? Bu ülkeye düşmanlıktan başka bir şey değil. Ülkeye yapılabilecek en büyük ihaneti gerçekleştiriyorlar. Onun için gençlik bizim için önemli, maddi manevi şekilde ne gerekiyorsa her türlü imkanı seferber ederek geleceğimizin inşası konusunda elimizden gelen bütün gayretleri göstereceğiz."

Şanlıurfa'da kısa sürede çok sayıda derslik yapıldığını, bu sayede sınıf mevcutlarını 80'den 30'a indirdiklerini hatırlatan Çelik, amaçlarının büyük köylere lise yapıp sınıf mevcutlarını 25'e düşürmek olduğunu söyledi.

Çelik, bu tür etkinliklerin öğrencilerin ufkunu açmak adına önemli olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından üniversitelerin stantlarını gezen Bakan Çelik, yetkililerle görüştü.

Bakan Çelik, ayrıca alışveriş merkezindeki esnafı da ziyaret etti.

Açılışa, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ve ilgililer katıldı.

AA




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.