YGS ye Geç Kalan Aday İçin
'13.03.2017'
haber detay
YGS soruları ve cevap anahtarı ÖSYM'nin resmi İnternet sitesi üzerinden erişime açıldı.  Öğrencilerin merak ettiği bir diğer konu da sonuçlar oldu. Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçları için net bir tarih verildi. Peki, ÖSYM 2017 YGS sonuçlarını ne zaman açıklayacak?
 
ÖSYM dün yapılan YGS soru ve cevap anahtarını sınavın hemen ardından yayınladı.  İşte 2017 YGS soru ve cevap anahtarına ulaşabileceğiniz adres ve YGS'de dün yaşananlar
 
ÖSYM bu sene yeni bir uygulamayı başlattı ve 09.45'te sınavların yapıldığı salonların kapılarını kapattı. 09.46'dan sonra gelen çok sayıda öğrenci ise YGS'yi kaçırmış oldu. Bu durum, sosyal medyada tartışma konusu oldu. Sınava giremeyen birçok öğrenci kapının önünde gözyaşı döktü.
 YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
 
Türkçe, sosyal bilgiler, temel matematik ve fen bilimleri olmak üzere dört testten oluşan YGS’de adaylara her testten 40’ar olmak üzere toplam 160 soru yöneltildi ve 160 dakika verildi. YGS sınav sonuçları 28 Mart’ta açıklanacak.
 
İkinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılmak isteyenlerin ise YGS’de 180 baraj puanını geçmesi gerekiyor. YGS’den bu puanları elde edenler, LYS’lere katılmak için 4-17 Nisan arasında başvuru yapabilecek.
 YGS sınavına geç kaldığı için sınava alınmayan genç için ise halkın tepkisi ile birlikte YÖK ve diğer kurumlara olan tepki çoğaldı. Buna karşın ÖSYM den henüz bir açıklama yok.



Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.