Üniversitelerdeki bütün dekanlar istifa etti!
'21.07.2016'
haber detay

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) istifası istenen bin 577 dekanın, istifalarına ilişkin rektörlük tekliflerinin Kurul tarafından kabul edildiğini duyurdu. Salı günü bütün devlet ve vakıf üniversitelerindeki toplam bin 577 dekanın istifasını isteyen YÖK'ün açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Bin 176'sı devlet, 401'i vakıf üniversitesi olmak üzere toplam bin 577 fakülte dekanının istifalarına ilişkin rektörlük teklifleri Başkanlığımıza iletilmiş, bu talepler YÖK Genel Kurulu'nda kabul edilmek suretiyle karara bağlanmıştır. Devletimizin bekası ve milli iradeye saygı noktasında tek vücut olan tüm üniversitelerimize bu konuda göstermiş oldukları işbirliği dolayısıyla teşekkür ederiz. Devlet ve vakıf üniversitelerimizde en kısa süre içerisinde yeniden dekan ataması işlemleri gerçekleştirilecektir."

Ayrıca dört üniversitenin rektörünü açığa alan YÖK'ün yazılı açıklamasında, "Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova Üniversitesi rektörlerinin yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından açığa alınmıştır" ifadesi kullanıldı.

Görevden uzaklaştırmalar

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü d arbe girişiminin ardından çeşitli fakültelerdeki 95 öğretim üyesinin görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Sakarya Üniversitesinde 11 öğretim üyesi, Bülent Ecevit Üniversitesinde de 17 öğretim üyesi ve 9 idari personel açığa alındı.

AA




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.