ENEGLLİ KIZ ve AZİM
'16.03.2016'
haber detay

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bebekliğinde dört beyin ameliyatı geçiren ve "yaşamaz" denilen 14 yaşındaki engelli Leyla Türköz, hayata okuyarak tutundu.

Akkaya köyünde Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yaptırılan prefabrike evde annesi, babası ve 2 kardeşiyle yaşayan Leyla Türköz, bebekliğinde beyninde toplanan su nedeniyle Düzce'de ameliyat edildi.

Düzce'de 75 günde dört kez ameliyat edilen Leyla, daha sonra bir gözünü kaybetti. Diğer gözünde ise görme kaybı yaşayan Leyla, ailesinin maddi imkansızlıklarına rağmen hayata tutunmaya çalışıyor.

"İstediğim tek şey okumak"

Leyla Türköz, aptığı açıklamada, taşımalı sistemle gittiği Ormanlı Ortaokulu'nda 7. sınıf öğrencisi olduğunu söyledi.

Okumayı çok istediğini ifade eden Türköz, "Öğretmen ya da doktor olmak istiyorum. Öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Annem, babam ve kardeşlerime sahip çıkmak istiyorum. Biri okuyamazsa ona destek olacağım. Üniversiteyi çok okumak istiyorum. Benim yaşımdaki insanlar üzülmesin, hep mutlu olsun" diye konuştu.

Derslerinin çok iyi olduğunu dile getiren Türköz, öğretmenlerinin desteğinden mutluluk duyduğunu, onların sözünden hiç çıkmadığını belirtti.

AA




Bu site bir BMS PROJE iştirakıdır.